1 Aralık 2016 Perşembe

League Of Legends FPS Nasıl arttırılır - lol fps arttırma


LoL Nasıl FPS arttırılır ?

Bir çok LoL oyuncusunun temel sıkıntılarından biri düşük FPS yüzünden kasma sorunu olmakla beraber oyun performansımızı oldukça etkileyen sıkıntılı bir durumdur.

Elimizde ki bilgisayardan en verimli performansı alarak FPS arttırmanın yollarını yazacağım.



1-Bu FPS sisteminin doğrudan ekran kartımızla ilişkisi vardır.Bunun için mevcut ekran kartımızın mutlaka güncel olması gerekmektedir.Eğer Ekran kartınızın nasıl güncelleneceğini bilmiyorsanız Nvidia Driver Güncelleme ve Yükleme Nasıl Yapılır ? Adlı Makalemizi okuyabilirsiniz.

2-Her ne kadar grafiksel performansımızı düşürecek olsa da oyun içi ayarlamızı düşük seviyerlde tutmamız gerekmekte.Grafik Ayarlarını düşük seviyeye aldıktan sonra dikkat etmemiz gereken bir kaç ayar daha var.Dikey Senkronizayson Kapalı Olmalıdır (Oldukça Etkiler) ve yanında Anti-Aliasing kısmıda kapalı olmalıdır.Son olarakta oyun seslerini kapat kutusuna Tik atarsanız Takım Savaşlarında faydasını görürsünüz.FPS'nizi oldukça arttırıp kasma derdinden kurtarır.

3-Görev Yöneticinize gelerek gereksiz olan uygulamaları kapatırsanız sisteminizin yükünü hafifletmiş olabilirsiniz.Ama dikkat edin Windows Hizmetlerini kapatmayın.

4-Isınma sorunu yüzünden biraz zaman geçtiktekin sonra oyununuzda kasma-donma gidi problemler oluyorsa büyük ihtimal ekran kartınız aşırı ısınmaya başlamıştır.Bu durumdan kurtulmak için:Bilgisayar fanlarınızı ve havalandırma deliklerini güzelce bir temizleyin ve Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız Soğutucu almanızı tavsiye ederim.

5-Son olarakta Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız Şarj'da kullanmaya özen gösterin bir çok yeni model ve eski model bilgisayarlar Sarj'da yüksek performans verir bunu ayarlaması biraz zordur.Fakat kendi elinizde Güç Seçenekleri >> Performas Ayarları diyerek Ayarlarınızı Sarj ve Pil kullanımına göre YÜKSEK PERFORMANS seviyesine çekmeniz oyunda size rahatlık sağlayacaktır.

Öğrenmek istediğiniz başka bir bilgi veya sorunuz varsa yorum olarak belirtmeniz yeterli olacaktır.

0 yorum

Yorum Gönder